… når man får sagt noget og øjeblikket efter bare ønsker, at man kunne padle baglæns og tage det i sig igen?

Det prøvede jeg – igen – her i foråret, hvor jeg underviste et hold serviceagenter i kommunikation og kropssprog.

En af deltagerne var Anita, en lidt træt udseende kvinde i begyndelsen af 30’erne. Hele hendes venstre overarm var tatoveret med billedet af en drømmefanger. Jeg bemærkede den kækt i en pause, og sagde: “Flot tatovering! De fleste tatoveringer symboliserer noget for ejeren – hvad handler din drømmefanger om?”

Anita svarede ganske stille: ”Den er til ære for min 14-årige datter, som begik selvmord først på året”.

Jeg tabte kæben, blev flov over min kækhed, steppede lidt på stedet og fik mumlet: “Flot symbolik og tatovering”. Det var ikke muligt at indlede en længere samtale, da pausen nu var slut og holdet ventede på forsættelsen af kurset.

Mødet med Anita sad i mig i de kommende dage, og jeg så frem til at møde hende igen på næste kursusdag måneden efter, hvor jeg havde besluttet at give mig god tid til en snak med hende.

Det blev bare overhovedet ikke nødvendigt!

Da jeg mødte Anita igen, var der nemlig sket en forvandling med hende. Hun havde fået gnisten tilbage i øjnene og var smilende og fuld af energi. Jeg behøvede ikke at spørge, hvad der var sket, for hun mødte mig med det største kram og sætningen: ”Når man læser din bog, Birte, så behøver man ikke at tage flere af alle de små blå piller”.

Wow. Tænk, at min bog havde givet Anita fornyet håb og havde været et skridt på hendes vej til at genfinde lysten til livet! Den dag kørte jeg hjem fra undervisningen med en enorm stolthed og var rørt til tårer, mens jeg sang ud i luften: “Ingen blå piller!”                      

Mødet med Anita satte en masse tanker i gang hos mig. Jeg blev selvfølgelig mindet om, hvor ubærlige sorger vi mennesker nogle gange bliver udsat for, men også om, hvor vigtigt det er, at vi er åbne for at finde nye veje, selv når det ser mørkest ud. Vi ved aldrig, hvor vi finder den lille gnist, der tænder lyset i os igen. Jeg tror på, at det nytter, at vi hver især arbejder med vores livsrejse og insisterer på, at lykkelivet findes for os – uanset hvor i livet, vi står lige nu.

Har du også lyst til at arbejde med at skabe dit lykkeliv?

Varme hilsener

Birte

SEND MIG EN MAIL

11 + 7 =

MØD MIG

Kontakt mig for et uforpligtende inspirationsmøde.

Jeg vil glæde mig over at møde dig.

Ring til mig på tlf.: +45 60 43 28 30

eller skriv til bc@beclear.biz

VIDSTE DU …

… at du her kan se fakta om min vej fra sælger i IT-branchen hen over bakketoppen som salgschef, sidenhen som partner og direktør og nu selvstændig med store vinger?
… at min evne til at navigere klokkeklart i kaos er opstået som 8-årig? Hvor jeg, gang på gang, ihærdigt og egenhændigt forsvarede min spilopmager af en storesøster over for min far og andre voksne autoriteter?
… at jeg elsker kaffemøder med spændende, inspirerende mennesker? Det giver mig god energi. Og det er mit erklærede mål at give dig en inspirerende og relevant vinkel med på vejen.

BE CLEAR APS

Stærevænget 38, Vellerup

4050 Skibby

CVR nr.: 33596480

Copyright beclear.dk